Un cetăţean libanez cu document italian fals, depistat la frontiera arădeană

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetățean libanez care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate italiană falsă.

 În data de 06.11.2018, în jurul orei 16.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un bărbat care era pasager într-un autocar înmatriculat în România.  La controlul de frontieră acesta s-a legitimat cu o carte de identitate ce avea însemnele autorităţilor din Italia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățean libanez, M.A. în vârstă de 27 de ani.  Bărbatul a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 6.000 euro. A recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Franţa şi nu deţinea o viză care să-i permită intrarea în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de  fals, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale ce se impun.     

Facebook Comments