Un cetăţean iranian a încercat să treacă frontiera cu un paşaport austriac fals

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetăţean din Iran care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport austriac, fals. Bărbatul intenţiona să ajungă, în mod fraudulos, în Spaţiul Schengen.
În data de 21.03.2022, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România care se deplasa pe ruta România – Austria, o persoană care s-a legitimat cu un pașaport ce purta însemnele autorităților din Austria.
În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat de bărbat la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, colegii nostri au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.
În urma verificărilor suplimentare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din Iran, în vârstă de 30 de ani. Bărbatul a declarat că a procurat documentul fals în schimbul sumei de 3000 de euro și a recurs la această metodă pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.
În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilior de uz de fals, fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments