Un cetățean din Sri Lanka, prins în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera

by Cristian Dobre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat un cetățean Sri Lanka, care încerca să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pe la „frontiera verde”.

 În data de 10.03.2019, în jurul orei 02.30, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, a observat o persoană de sex masculin, care se deplasa pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.

Persoana, care nu își justifica prezența în zonă, a fost reținută la aproximativ 50 m față de linia de frontieră cu statul vecin și dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au stabilit că este vorba de un cetăţean Sri Lanka, în vârstă de 31 ani, care a intrat legal în România. Persoana în cauză a declarat că intenţiona să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen și a recurs la această metodă deoarece nu avea o viză care să-i permită acest lucru.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tentativă de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments