Un celebru neurochirurg avertizează: Starea depresivă poate duce la cancer!

by Dana B.

Medicul Leon Danaila este un izvor nesecat de sfaturi medicale. Într-un interviu acordat în urma cu doar cateva zile, doctorul a vorbit despre cauzele banale ale cancerului.

Una dintre banalele cauze ale cancerului
„O boala este formata din 50% stare organica si 50% stare psihica. Uneori sistemul imunitar lupta si împotrica cancerului. S-au constatat cazuri. Este analizat sistemul umanitar si într-adevar bolnavii optimisti au un sistem imunitar foarte bun, ei rezista foarte mult la boala. Bolnavii pesimisti sau bolnavii care sunt depresivi se îmbolnavesc foarte repede. Starea depresiva poate duce la cancer.

Creierul este o mare necunoscuta. Se spune ca el cunoaste 50% din activitate cerebrala, dar din acesti 50% cat cunoastem 25% sunt lucruri care trebuie înca cercetate. creierul are 400 de miliarde de neuroni si fiecare neuron are 100-200 de microni, are pana la 3000 de legaturi cu celelalte celule.”, a explicat prof, doctor Leon Danaila.

Factorii si alimentele care fac rau creierului
„Creierul este un organ care consuma foarte mult oxigen. Activitatea cerebrala este sub dependenta glucidelor si a dulciurilor. Însa, trebuie moderate în functie de maladiile individului. Activitati nocive asupra creierului sunt toate daca sunt consumate în cantitati mari”, a mai spus medicul Danaila.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments