Un cardinal recunoaște că dosarele privind abuzurile sexuale au fost distruse

by Andreea Radu

Un cardinal romano-catolic a declarat că dosarele care vizează abuzul sexual asupra copiilor au fost distruse, permițând infracțiunile să continue. Cardinalul german Reinhard Marx a declarat într-o conferință privind pedofilia din Biserică, că procedurile de urmărire a infractorilor „nu au fost respectate în mod deliberat”.

„Drepturile victimelor au fost efectiv călcate în picioare”, a spus el. Summitul fără precedent a reunit 190 de episcopi din întreaga lume.

Biserica Catolică s-a confruntat cu presiuni crescânde pe fondul unor cazuri îndelungate de abuz sexual asupra copiilor și a tinerilor, victimele acuzând că nu au abordat această problemă.

„Fișierele care ar fi putut documenta faptele teribile și îi nominaliza pe cei responsabili au fost distruse sau chiar nu au fost create”, a declarat Cardinalul Marx în cea de-a treia zi a conferinței din Vatican. „În locul făptașilor, victimele au fost pedepsite și le-a fost impusă tăcerea.”

El a cerut o mai mare transparență din partea Bisericii Catolice la această problemă, adăugând: „Nu există transparență, ceea ce dăunează bisericii”.

 

Foto: gettyimages

Facebook Comments