Un bloc de 20 de etaje din Milano a luat foc

by Florian Popa

O clădire de locuinţe cu 20 de etaje a fost devastată de un incendiu uriaş la Milano, în nordul Italiei, au anunţat serviciile de salvare. Pompierii au avansat dintr-un apartament în altul, dărâmând uşile pentru a se asigura că nimeni nu a rămas înăuntru, au mai precizat pompierii italieni, scrie digi24.ro.
Turnul rezidenţial situat la periferia sudică a capitalei lombarde a luat foc la etajele superioare în jurul orelor 17.30 (15.30 GMT). „Flăcările s-au extins apoi la etajele inferioare”, provocând un fum dens, au indicat pompierii pe contul lor de Twitter.
„Locuitorii clădirii au fost contactaţi telefonic. Nu sunt persoane date dispărute”, au precizat ei în cursul serii de duminică.
Aproximativ 70 de familii locuiesc în imobil.
„Pompierii au avansat dintr-un apartament în altul, dărâmând uşile pentru a se asigura că nimeni nu a rămas înăuntru. Suntem optimişti, pentru că a fost timp pentru a ieşi din clădire”, a declarat primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, citat de jurnalul Il Corriere della Sera.
La faţa locului au fost trimise zeci de maşini de pompieri şi ambulanţe. Aproximativ douăzeci de locatari au fost intoxicaţi uşor cu fum, însă nu au existat victime.

Facebook Comments