Un bileţel de scuze adresat de Marilyn Monroe lui Joe DiMaggio, vândut cu peste 400.000 de dolari

by Cristian Dobre

Un bileţel de scuze, adresat de legendara actriţă Marilyn Monroe soţului său de atunci, jucătorul de baseball Joe DiMaggio, s-a vândut miercuri la o licitaţie desfăşurată la New York cu 425.000 de dolari, de patru ori mai mult decât suma estimată de experţi, relatează EFE.

Mesajul intim, scris de mână pe dosul unei chitanţe de la curăţătorie, a avut o valoare sentimentală atât de mare pentru sportiv, încât el l-a purtat mereu asupra lui, fapt ce a dus la deteriorarea bucăţii de hârtie care s-a rupt în patru.

„Dragă Joe, ştiu că am greşit! M-am purtat astfel şi am spus acele lucruri pentru că era îndurerată – şi nu pentru că aşa simţeam – a fost stupid din partea mea să mă simt astfel, pentru că nu existau motive pentru acest lucru – de fapt, niciunul”, scrie actriţa în acest mesaj.

„Te rog să-mi accepţi scuzele şi te rog, nu, nu, nu fi supărat pe iubita ta care te iubeşte mult. Cu multă dragoste, soţia ta (pe viaţă), Mrs J.P DiMaggio”, scrie Marilyn în acest scurt mesaj care a fost găsit în portofelul lui DiMaggio, alături de poze de familie şi câteva bancnote.

Deşi experţii de la Christie’s, casa care a licitat biletul au estimat această piesă la un preţ de între 50.000 şi 100.000 de dolari, acesta s-a vândut până la urmă cu 425.000 de dolari la licitaţia intitulată „O colecţie privată a amintirilor din baseball”, formată din 152 de articole.

Potrivit Christie’s, biletul „ilustrează relaţia amoroasă dificilă” dintre Marylin Monroe şi DiMaggio, care au fost căsătoriţi timp de nouă luni în anul 1954, şi reprezintă o nouă dovadă că mariajul lor nu fusese o modalitate de a atrage atenţia presei.

„Mult timp s-a zvonit în mass-media din acea vreme că relaţia lor avea scopuri publicitare, lucru dovedit că nu era adevărat de mai multe documente din acea vreme, precum acest bileţel oferit” spre vânzare, a precizat casa de licitaţii Christie’s.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments