Un bebeluș cu inițiativă. Cum a salvat viața mamei sale

by Dana B.

Un fetus și-a salvat propria viață și totodată pe cea a mamei sale care suferise o ruptură uterină, poziționându-se în uter într-o astfel de poziție încât a fost evitată o hemoragie cu potențial letal, a anunțat joi spitalul din Lille din nordul Franței care a descris cazul ca fiind unul ”excepțional”.

Pacienta, însărcinată în opt luni și jumătate, s-a prezentat la spital acuzând ”dureri severe”, a declarat pentru AFP Charles Garabedian, ginecolog obstetrician, care a raportat alături de colegii săi cazul clinic într-un articol din ”European journal of obstetrics, gynecology and reproductive biology”, notează Agerpres.

”Toate analizele sale erau normale: examenul clinic, ecografia copilului, înregistrarea bătăilor inimii bebelușului”, a afirmat medicul adăugând că pacienta suferise anterior o cezariană.

”Așa că am efectuat o ecografie și, astfel, s-a pus diagnosticul de ruptură uterină”, care poate antrena o hemoragie și moarte intrauterină a fătului”, a afirmat Garabedian.

Însă ”ceea ce este extraordinar este faptul că bebelușul și-a lipit spatele de zona rupturii”, fapt ce a permis ”colmatarea breșei și evitarea unei hemoragii și exteriorizarea cordonului”, a continuat medicul care nu a dezvăluit data la care a avut loc actul medical, pentru a proteja anonimatul pacientei.

”Imediat a fost efectuată o cezariană de urgență”, iar copilul și mama nu au suferit nicio complicație după naștere, a precizat el, potrivit sursei citate.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments