Un bărbat din Spania, depistat cu documentul de identitate al unei alte persoane

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un bărbat din Spania care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document de identitate spaniol care aparţinea altei persoane.

În data de 12.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Spania, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din Spania.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din Spania, în vârstă de 40 de ani, iar documentul aparține altei persoane. Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă întrucât pe numele său este emis un mandat de arestare de autoritățile din Spania.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de staturmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments