Un bărbat din Somalia s-a dat… suedez în vama Curtici

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un bărbat din Somalia care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document de identitate suedez care aparţinea altei persoane.
În data de 09.03.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe ruta București Nord – Budapesta, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din Suedia.
Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din Somalia, în vârstă de 23 de ani, care a intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale.
Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments