Un bărbat din Felnac, care transporta lemne din zona Bârzava, a fost amendat cu 21.000 lei

by Adrian Pavel

Polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin au depistat ieri, pe D.N. 7, în Bârzava, un transport de material lemnos, fără proveniență legală.

Ansamblul rutier, care transporta 5,59 metri cubi de lemn de foc, era condus de un bărbat de 52 de ani, din Felnac, care a fost sancționat conform Legii 171/2010, pentru lipsa documentelor de proveniență, neînregistrarea transportului în aplicația SUMAL, lipsa fotografiilor și refuzul de a descărca materialului lemnos, cu amendă în valoare de 21.000 de lei, materialul lemnos fiind confiscat.

În conformitate cu prevederile Legii 46/2008 , H.G. 470/2014 și Legii 171/2010,

vă aducem la cunoștință următoarele:

  1. În cazul recoltării lemnului din fondul forestier național sau din vegetația forestieră din afara acestuia, legalitatea provenienței materialelor lemnoase se atestă prin următoarele documente:

  • actul de punere în valoare,

  • autorizația de exploatare (în termen);

  • procesul-verbal de predare a parchetului;

  • avizul de însoțire a materialelor lemnose în cazul expedierii, deținerii, transportului, depozitării, prelucrării sau comercializării materialelor lemnoase.

  1. În cazul transportării materialelor lemnoase de la locul recoltării (indiferent de mijlocul de transport), legalitatea provenienței acestora se face prin intermediul avizului de însoțire a materialelor lemnose.

  1. În cazul achiziționării de materiale lemnoase, legalitatea deținerii acestora se face în baza avizului de însoțire a materialelor lemnose, în care la rubrica destinatar sunt completate datele cumpărătorului.

ATENȚIE!!!

Deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.

Facebook Comments