Un bărbat a încercat să-și violeze vecina în vârstă de 79 de ani. Agresorul a fost arestat pentru 30 de zile

by Andreea Radu

La data de 03.07.2020 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț arestarea preventivă a unui inculpat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de viol, prev. la art. 32 alin.1 rap. la art. 218 alin.1 din Codul penal și violare de domiciliu, prev. la art. 224 alin.2 din Codul penal.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că în seara zilei de 01.07.2020 , aflat fiind sub influența băuturilor alcoolice , inculpatul a pătruns , fără drept , în imobilul locuit de vecina sa în vârstă de 79 de ani , și prin exercitarea de acte de violență a încercat a întreține cu aceasta relații sexuale .

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț a admis propunerea formulată și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile .

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unei/unor măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului , activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție .

Facebook Comments