Un autobuz cu militari a explodat la Damasc. Atacul s-a soldat cu cel puțin 13 morți

by Andreea Radu

Cel puțin 13 militari au fost uciși într-un atac cu bombă care a vizat un autobuz al armatei guvernamentale în centrul capitalei siriene, transmite presa internațională, scrie antena3.ro.
Deflagrația s-a produs miercuri dimineață, când autobuzul se afla pe podul Hafez al-Assad. Tranzitul vehiculului a declanșat două bombe. O a treia bombă a fost dezamorsată de militari. Televiziunea de stat a postat pe rețelele sociale imagini cu carcasa carbonizată, din care salvatorii scoteau bucăți de cadavre.
Pe lângă cele 13 victime, alte trei persoane au fost rănite.
Oficialii guvernamentali au calificat incidentul de miercuri drept atac terorist.
Reuters menționează că au fost mai multe atacuri care au vizat, anul acesta, vehicule ale armatei siriene. Atentatele au fost puse pe seama grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS) care încă activează în regiunile deșertice ale țării.
Sursa citată precizează că atacurile cu bombă la Damasc au fost rare de când forțele loiale președintelui Bashar al-Assad au preluat controlul enclavelor rebele din jurul capitalei.
Cel puțin 350.000 de oamenii au fost uciși în războiul civil din Siria care a început în urmă cu 10 ani.
Ajutat de trupele ruse prezente în țară, regimul președintelui sirian controlează în prezent cea mai mare parte a teritoriului național.

Facebook Comments