Un arădean a încercat să iasă cu fiica minoră din țară, folosind o procură notarială falsă

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat, care a încercat să iasă din ţară cu fiica sa minoră, folosind o procură notarială falsă.

 În data de 18.09.2018, în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară C.S., în vârstă de 42 de ani, călătorind într-un autoturism marca Volkswagen, însoţit de fiica sa C.A., în vârstă de 16 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Arad.

Cu ocazia efectuării formalităţilor la trecerea frontierei, bărbatul a prezentat pentru fiica sa, minoră, o procură notarială deoarece mama fetei nu îi însoţea.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că procura notarială prezentată nu îndeplinea condiţiile uneia autentice, fiind falsă.

Faţă de cele constatate, însoţitorul minorului a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul nu este unul autentic şi intenţiona să ajungă împreună cu fiica sa în Franţa.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

 

Facebook Comments