Un arădean a fost prins făcând trafic de migranți, contra sumei de 600 de euro de persoană

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfășurate în zona de competență, patru cetățeni afgani, solicitanți de azil în România, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Grupul era sprijinit de un cetățean român, care a solicitat câte 600 de euro fiecărui migrant pentru a-l transporta în apropierea graniței și care, în prezent, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

 În data de 13.06.2017, în jurul orei 00.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției Frontieră Vărşand, județul Arad au oprit, pe comunicaţia Pilu-Vărşand, un autoturism marca Opel Vectra condus de cetăţeanul român Iosif R., în vârstă de 40 de ani, din judeţul Arad. În autoturism se mai aflau, alături de șofer, patru persoane de sex masculin, care nu aveau documente de călătorie.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul instituției pentru cercetări, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, solicitanți de azil în România. Aceștia au declarat că intenţionau să iasă ilegal din țară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Din cercetări a mai rezultat ca șoferul, cetățean român, urma să îi transporte pe cetățenii afgani până în apropierea graniței cu Ungaria, „serviciu” pentru care solicitase câte 600 de euro fiecăruia dintre ei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală celor patru cetăţeni afgani pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului român pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

 

 

Facebook Comments