Un aparat de gătit nesupravegheat putea provoca o tragedie, dacă nu interveneau la timp pompierii arădeni

by Florian Popa

Un aparat de gătit lăsat nesupravegheat pe aragaz într-un apartament din municipiul Arad, str. Haiducilor, Bl. D 2, et. 2 ar fi putut provoca o tragedie.
Apelul a fost făcut în această noapte, în jurul orei 00:00, iar la fața locului au intervenit de urgență pompierii militari arădeni cu o autospecială de stingere, autoscara S42, o autospecială cu modul pentru descarcerare și un echipaj SMURD TIM.
La sosirea forțelor de intervenție apartamentul era inundat cu fum iar în urma recunoașterii, în interiorul apartamentului a fost găsită o persoana de sex feminin, în vârstă de 77 ani, care prezenta simptome de intoxicare cu fum. Victima a fost asistată medical de echipajul SMURD TIM, ulterior refuzând transportul la spital. Forțele ISU au acționat pentru aerisirea și ventilarea încăperilor din apartament.
Nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.
Pentru a preveni producerea unor astfel de incendii, Inspectoratulul pentru Situații de Urgență Arad, recomandă cetăţenilor să respecte  următoarele reguli:
– Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Dacă trebuie să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, luaţi de pe foc cratiţa;
– Atunci când gătiţi, evitaţi să purtaţi haine sintetice largi, deoarece acestea pot lua foc;
– Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc foarte uşor;
– Aşezaţi cratiţa pe aragaz astfel încât să nu cadă sau să se răstoarne peste flacăra deschisă;
– După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul.

Facebook Comments