UN ALPINIST DIN ARAD ESTE DAT DISPARUT IN MUNTII FAGARAS

by Cosmin Mihuta
Un alpinist în vârstă de 35 de ani, care a căzut duminică dimineaţă într-o râpă din Munţii Făgăraş, a fost dat dispărut şi este căutat de echipaje Salvamont, după ce un elicopter chemat în ajutor s-a retras din zonă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Biana Sabău, a declarat că un alpinist din judeţul Arad, în vârstă de 35 de ani, a căzut într-o râpă din Munţii Făgăraş, fiind dat dispărut, scrie Mediafax.

„Accidentul s-a petrecut în zona superioară a muchiei Albota, din Munţii Făgăraş. Alpinistul a căzut într-o râpă. Cu el se mai afla o persoană care a anunţat accidentul pe numărul 112. Cunoaştem zona accidentului, dar, în urma căzăturii, nu ştim exact unde este, persoana fiind dată dispărută în acest moment”, a declarat Biana Sabău pentru Mediafax.

Potrivit acesteia, zona este extrem de greu accesibilă şi s-a cerut intervenţia unui elicopter pentru ajutor.

„Elicopterul a survolat zona în căutarea persoanei respective, dar, din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo, elicopterul s-a retras şi se intervine pentru căutarea persoanei cu echipaje terestre din partea Salvamont”, a mai declarat Bianca Sabău.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de salvare este în plină desfăşurare, echipele de salvare neştiind însă care este starea persoanei căzute.

 

Sursa: http://bistrita.citynews.ro/eveniment/un-barbat-din-arad-este-dat-disparut-muntii-fagaras-o-echipa-de-salvamontisti-incearca-sa

Facebook Comments