Uleiul pregătit special pentru încoronarea regelui Charles al III-lea a fost sfințit la Ierusalim

by Florian Popa

Uleiul cu care va fi uns regele Charles al III-lea, la încoronarea ce va avea loc pe data de 6 mai, a fost sfințit de Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea și de Arhiepiscopul Anglican din Ierusalim, Preasfințitul Hosam Naoum, scrie antena3.ro.
Uleiul a fost preparat timp de opt luni, după o rețetă din Biblie, și conține, pe lângă alte ingrediente, măsline culese din două plantații de pe Muntele Măslinilor, de la Mănăstirea Maria Magdalena și Mănăstirea Înălțării Domnului.
Mănăstirea Maria Magdalena este locul unde a fost înmormântată bunica Majestății Sale, Prințesa Alice a Greciei.
În urmă cu câțiva ani, presa britanică a răspândit o informație care a născut multe controverse, anume convertirea, în secret, a moștenitorului coroanei britanice la religia ortodoxă.
Se pare că Charles al III-lea ar fi făcut acest pas după ce s-a întâlnit, pe Muntele Arhos, cu un călugăr român, care l-a sprijinit în timpul procesului căutării spirituale.
De altfel, Casa Regală a Angliei este strâns legată de ortodoxie, prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta şi tatăl lui Charles, fiind grec de religie ortodoxă. Mai mult, mama prințului Philip, prinţesa Alice, bunica lui Charles, a fost călugăriţă ortodoxă.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate