UEFA, sprijin pentru federaţiile europene. Ce sumă primeşte FRF

by Rusu Flavius

UEFA a anunțat că va sprijini federațiile europene pentru a depăși momentul de criză din sportul mondial cauzat de pandemia de coronavirus ce a suspendat complet toate competițiile interne. Prin intermediul programului HatTrick, forul european va aloca un total de 236,5 milioane de euro tuturor federațiilor membre, fiecare dintre cele 55 de federații urmând a primi câte 4,3 milioane de euro, sumă ce va putea fi folosită după propriile priorități, fără condiții specifice impuse.

Decizia vine după ce săptămâna trecută, UEFA a luat hotărârea de a sprijini cluburile de fotbal alocând în avans o sumă totală de 70 de milioane de euro către 676 cluburi europene ce au furnizat jucători la echipele naționale pentru preliminariile Euro 2020 și Liga Națiunilor. În urmă cu patru zile, Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a activat și ea planul de ajutor pentru federații.

Forul mondial condus de Gianni Infantino alocă astfel un total de 150 de milioane de euro celor 211 membri, acesta fiind un prim pas în lupta cu efectele coronavirusului, tot mai vizibile în fotbal.

Facebook Comments