UDMR, cu un picior în afara Guvernului

by Florian Popa

Negocierile pentru viitorul Guvern se apropie de final, iar UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare, scrie stiripesurse.ro. UDMR a convocat pentru vineri o ședință a Consiliului Permanent, care va avea loc în format online, în care va discuta varianta ieșirii de la guvernare, după ce în reuniunea coaliției de ieri PNL a dorit să preia Ministerul Dezvoltării, portofoliu deținut de formațiunea maghiară.
Surse politice susțin pentru STIRIPESURSE.RO că dacă Uniunea va decide să iasă de la guvernare, atunci va renunța și la secretarii de stat și la șefii de agenții. „Nu au nimic de pierdut”, spun sursele citate.
UDMR nu acceptă să facă un pas în spate în fața PNL și să intre în Guvernul condus de Marcel Ciolacu fără portofoliul Dezvoltare, iar șansele să iasă din Executiv sunt „foarte mari”. Sursele politice susțin că UDMR-iștii consideră că stau bine în sondaje și că nu au emoții pentru viitoarele alegeri, având în vedere că miniștrii au gestionat bine domeniile în care au avut funcţii în Executiv.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate