Ucraina stabilește noi restricții la exportul de cereale pentru România și Moldova

by Florian Popa

Ucraina a impus restricții temporare privind furnizarea de mărfuri de cereale pe calea ferată în direcția Moldova și România din cauza unui număr mare de vagoane la punctele de trecere a frontierei, a anunțat vineri antena3.ro.
După ce porturile sale de la Marea Neagră au fost blocate de Rusia, Ucraina a fost nevoită să folosească calea ferată ca principală rută pentru exportul de cereale, ceea ce duce adesea la aglomerarea vagoanelor la punctele de trecere a frontierei. Anterior, Kievul a suspendat exporturile de cereale pe calea ferată către Polonia.
APK-Inform, o agenție de informare și analiză în domeniul agriculturii, a spus că restricțiile în direcția României au început pe 4 mai și din 5 mai, scrie Reuters.
Ministerul Agriculturii a declarat joi că exporturile de cereale au atins 46 de milioane de tone în sezonul 2021/22 iulie-iunie, inclusiv 132.000 de tone până acum în luna mai.
Înalți oficiali din agricultură au declarat luna trecută că Ucraina a exportat până la 300.000 de tone de cereale în martie, în timp ce analistul APK-Inform a spus că țara a exportat 923.000 de tone de cereale în aprilie.
Ucraina a exportat până la 6 milioane de tone de cereale cu o lună înainte ca Rusia să invadeze țara. A exportat 38,99 milioane de tone în acest moment în sezonul 2020/21.

Facebook Comments