Ucraina spune că nu a refuzat negocierile de pace cu Rusia, ci cu Putin

by Andreea Radu

Volodimir Zelenski a declarat luni că este vital ca Rusia să fie obligată să participe la discuţii de pace „autentice”. Preşedintele ucrainean a numit Rusia o forţă destabilizatoare într-o serie de probleme, inclusiv schimbările climatice, relatează observatornews.ro.
În discursul său video de luni seara, preşedintele Zelenski a condamnat „influenţa destabilizatoare a Rusiei” în timp ce lumea se confruntă cu război, crize energetice şi alimentare şi distrugerea relaţiilor internaţionale obişnuite.
Agenda climatică, a opinat preşedintele ucrainean,”suferă cu adevărat” şi nu poate fi „pusă în aşteptare”.”Aşadar, oricine este serios în ceea ce priveşte agenda climatică trebuie să fie serios şi în ceea ce priveşte necesitatea de a opri imediat agresiunea rusă, de a restabili integritatea noastră teritorială şi de a forţa Rusia (să vină) la negocieri de pace autentice”, a declarat liderul de la Kiev.
Publicaţia americană Washington Post a scris la sfârşitul săptămânii trecute că administraţia Biden încurajează conducerea Ucrainei să dea semnale de deschidere faţă de negocieri cu Moscova.

Facebook Comments