Ucraina discută cu România posibilitatea de a-și exporta produsele agricole prin portul Constanța

by Florian Popa

Ucraina discută cu România posibilitatea ca produsele agricole ucrainene să fie exportate prin intermediul portului Constanța, având în vedere faptul că invazia rusească a blocat porturile ucrainene, a transmis, miercuri, ministerul ucrainean al agriculturii, scrie digi24.ro.
Ucraina, unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de cereale şi uleiuri vegetale, are suficiente stocuri pentru a-şi asigura necesarul alimentar pentru doi ani, însă pierde 1,5 miliarde de dolari în fiecare lună din cauza incapacităţii de a exporta produse agricole, după ce Rusia a invadat-o și i-a blocat principalele porturi maritime, se arată în comunicatul Ministerului ucrainean al Agriculturii.
De asemenea, incapacitatea Ucrainei de a mai exporta produse agricole riscă să provoace perturbări puternice în ce privește securitatea alimentară, mai ales în unele țări sărace.
Economia ucraineană suferă masiv ca urmare războiului inițiat de ruși – bugetul statului ucrainean riscă să fie amputat cu 43,8 miliarde de euro, respectiv o scădere de aproape 90% faţă de bugetul anual prevăzut, transmitea cu câteva zile în urmă guvernul de la Kiev.

Facebook Comments