Ubbink ratează meciul de duminică, cu Sepsi! Utiștii și-au reglat conturile la o…cină în familie

by Sorin Haut

UTA pregătește în detaliu deplasarea de duminică, de la Sfântu Gheorghe, din etapa a patra a Superligii, când va încerca să își spele păcatele în fața suporterilor după cele două figurații de la Pitești și Mioveni. Atmosfera a fost destul de tensionată în vestiar, după înfrângerea la scor de neprezentare cu Voluntariul și din informațiile noastre ar fi existat chiar conflicte între jucători. Sunt și jucători nemulțumiți pentru faptul că nu au fost lăsați să plece, în ciuda ofertelor din vară, gen Ubbink, Otele sau Batha, în vreme ce Keseru ar fi invidiat de colegi pentru cel mai mare salariu din lot, deși acesta nu confirmă deloc pe teren statutul de lider al vestiarului. Unul dintre jucătorii de bază ce au dezamăgit este fără îndoială Desley Ubbink. Coordonatorul de joc olandez a și fost înlocuit la pauza meciului cu FC Voluntari, iar astăzi aflăm că are o problemă medicală, dar și una legată de mirajul unui transfer la CSU Craiova. Oferta oltenilor, de 75 de mii de euro, este însă una derizorie pentru liderul minutelor stagionale la UTA în sezonul trecut. Batavul este cu mintea la transfer, iar asta îl nemulțumește pe Ilie Poenaru:

Oferta de la CSU Craiova l-a dereglat pe olandezul Ubbink

Pentru Ubbink poate a fost acea ofertă de la Craiova care încă persistă. Jucătorul, din punct de vedere mental, este afectat, drept dovadă că s-a accidentat tocmai pe fondul acesta. Pentru că, dacă ne uităm puțin și luăm puțin CV-ul lui Desley, cred că observați că peste tot pe unde a fost nu a stat mai mult de un an. Și cred că el se adaptează doar un an la echipele la care joacă. Acum, că a apărut oferta de la de la Craiova din nou sau cred că ea nici nu a dispărut, se pare că el este – poate – cu gândul acolo. Dar, trebuie să înțeleagă atât el, cât și ceilalți jucători mai vechi, că atunci când au venit clubul i-a ajutat și pe ei. Poate, la rândul lor au ajutat, dar clubul nu a făcut performanță, clubul doar a cheltuit. Trebuie să înțeleagă că și ei sunt datori, orice jucător care este aici este dator clubului. Atât ei, cât și noi, ca și staff, cu toții suntem și vom fi datori acestui club care ne oferă o șansă. Trebuie să răsplătim atât clubul, fanii și orașul pentru ceea ce facem noi. Vor să plece, ok, să fie plătiți la adevărata lor valoare și nu la suma care se oferă. Știiți cum e în fotbal, dragoste cu sila nu se poate”, a menționat Ilie Poenaru.

Erico s-a accidentat și este incert pentru duelul din secuime

Ubbink nu s-a antrenat normal în această săptămână și probabil nu va juca la Sfântu Gheorghe, duminică. „În momentul acesta, este o problemă mai veche la el, o accidentare mai veche, el nu a vrut să stea să se refacă. A venit cu ea din Slovenia, a avut două-trei zile de repaus, a reapărut acum. Este vorba despre o inflamație pe aductor, o întindere de care el a tras și – până la urmă – s-a aprofundat. Doctorul mi-a sugerat că are nevoie de câteva zile de repaus, stă deja de patru zile, plus weekendul trecut, nu știm dacă până mâine se poate antrena și poate veni cu noi la Sfântu Gheorghe”, a adăugat tehnicianul arădenilor, care a mai anunțat o problemă medicală și în dreptul unui alt titular de la Voluntari: „Avem probleme și cu Erico. S-a accidentat la antrenament ieri, este o avut o contuzie destul de puternică la gleznă, așteptăm să vedem până mâine dacă este ok”.

Ilie Poenaru anunță schimbări în primul 11

Poenaru crede că lucrurile se vor îmbunătăți din punct de vedere al atmosferei, iar un prim pas a fost făcut aseară, când jucătorii au luat cina împreună: „Așa au considerat ei, să meargă împreună, să își regleze între ghilimele conturile, să își spună ce se întâmplă. E ceea ce le-am sugerat eu, să își creeze grupul, să își creeze vestiarul și să spună fiecare ce are de spus, să se accepte unii pe alții cu bune și cu rele, pentru că numai așa putem să devenim puternici și să progresăm. Au făcut-o, au stat câteva ore împreună și astăzi la antrenament s-a observat.“ Poenaru a mai dezvăluit și că pentru partida de la Sfântu Gheorghe sunt preconizate schimbări în primul 11, cauzate în parte de prestațiile slabe de până acum ale unor jucători.

 

Facebook Comments