Twitter a mărit numărul limită de caractere

by Dana B.

Rețeaua de socializare Twitter a dublat marți numărul de caractere permise pentru un mesaj, la 280, o inovație destinată să atragă mai mulți utilizatori și deja inaugurată de președintele american, Donald Trump, informează AFP.

”Am mărit numărul limită de caractere! Vrem ca toată lumea să se poată exprima mai ușor și mai rapid”, a postat compania pe contul său de Twitter, marți. Jack Dorsey, fondatorul rețelei, a ales un anunț mai sobru: ”140+140!”

Utilizator pasionat al rețelei, președintele american, Donald Trump, a inaugurat deja noul format cu un mesaj de 216 caractere despre discursul ținut în timpul vizitei sale în Coreea de Sud.

”Scopul nostru este să mărim numărul de caractere, păstrând în continuare viteza și concizia care au consacrat Twitter”, au explicat reprezentanții rețelei sociale care a testat recent modificarea pe conturile câtorva utilizatori.

Testele fiind considerate reușite, ”lansăm schimbarea în toate limbile” cu alfabet latin pentru care limita de 140 de caractere era problematică, spre deosebire de japoneză, coreeană sau chineză, limbi mai compacte, informează Twitter.

Compania a ajuns la concluzia că limita de 140 de caractere îl face pe utilizator să piardă timpul modificând sau editând mesajul, cu riscul de a renunț de tot la a mai utiliza Twitter.

După ce compania a anunțat, în septembrie, demararea testelor pentru mărirea numărului de caractere, informația a stârnit o avalanșă de reacții, unii dintre utilizatori amuzându-se să testeze noua caracteristică, în timp ce alții au folosit prilejul pentru a-l ironiza pe președintele Donald Trump.

”Voi renunța la cele 140 de caractere suplimentare, dacă Twitter dezactivează contul lui Trump”, a scris DaShanne Stokes, militant pentru drepturile civile în Statele Unite, estimând că decizia Twitter va oferi președintelui ”o armă mai puternică cu care să facă rău mai multor oameni”.

Jennifer Grygiel, profesoară de comunicare la Universitatea din Syracuse, este optimistă în privința noii caracteristici care ”va modifica în mod fundamental, din nou, modul în care comunicăm”, a spus aceasta pentru AFP.

”Acest lucru va încetini viteza cu care utilizatorii consumă informația și va permite mai multă claritate. Nu este un lucru rău în contextul actual în care liderii mondiali fac amenințări militare prin intermediul rețelei sociale”, continuă profesoara universitară, făcând aluzie la Donald Trump.

Foarte activ pe Twitter unde postează de mai multe ori pe zi, președintele american folosește platforma pentru anunțurile importante de politică internă și internațională, dar și pentru a-și critica aliații, ironiza adversarii și a amenința Coreea de Nord.

Săptămâna trecută, Twitter a anunțat că va lua ”măsuri”, fără să precizeze despre ce măsuri este vorba, după ce unul dintre angajații săi a suspendat, pentru câteva minute, contul lui Donald Trump.

Constrânsă să se reinventeze din cauza problemelor sale financiare — a pierdut 20 de milioane de milioane de dolari în cel de-al treilea trimestru, iar numărul de utilizatori activi stagnează la 330 de milioane—, decizia de mărire a limitei de caractere ar putea fi riscantă pentru Twitter, estimează AFP.

Încă din 2016, eventualitatea abandonării celor 140 de caractere devenite marca rețelei, a stârnit dezaprobarea anumitor utilizatori care cred că astfel rețeaua își pierde esența.

Analiștii consultați de AFP estimează că mărirea numărului de caractere nu va fi mișcarea magică care să ajute compania, neprofitabilă încă, în ciuda notorietății sale.

Anunțul nu i-a impresionat pe investitori, acțiunile înregistrând o scădere de 0,31%, până la valoarea de 19,57 dolari, pe piața electronică, după închiderea Wall Street în jurul orei 02:30 GMT.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments