Turneul de tenis “Activ Club Arad Trophy” e gata de start!

by Sorin Haut

Clubul Activ din Arad (strada Infanteriei FN) va găzdui în perioada 10-18 iunie turneul internaţional de tenis de câmp “Activ Club Arad Trophy”, dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari. Directorul turneului este Dan Groza, cel care a şi făcut astăzi, alături de Anela Freer, oficiile de gazdă, într-o primă conferinţă de presă care a anunţat evenimentul săptămânii viitoare în sportul arădean. Turneul e privat, fără vreun sprijin din partea autorităţilor locale, iar intrarea va fi liberă, motiv numai bun pentru iubitorii tenisului de a veni la Clubul Activ, pentru a asista la un spectacol agreabil. De sâmbătă până luni vor fi meciuri în calificări, iar de marţi, 13 iunie, încep partidele de pe tabloul principal.
De sâmbătă încep calificările: intrarea e liberă!
Cel mai bine plasat jucător la turneul arădean din acest an e bulgarul Aleksandar Lazov, locul 352 ATP, dar la start va fi şi câştigătorul din 2016, Petru Alexandru Luncanu, locul 577 în lume. Alături de el, pe tabloul principal vor mai juca şi alţi români, cum ar fi Nicolae Frunză, Bogdan Borza sau arădeanul Dragoş Torge. În calificări vor evolua 54 de tenismeni din 17 ţări, cel mai bine clasat fiind japonezul Ken Onishi, locul 803. Tot în calificări vor fi prezenţi şi 22 de jucători români, Teodor Crăciun, locul 811, fiind cel mai bine clasat.
Patru arădeni, pe zgura de la Activ!
Pe tabloul principal vor fi prezenţi tenismeni din 12 ţări. Aradul va fi şi el reprezentat, urmând să aibă patru emisari: Dragoș Torge – wild-card pe tabloul principal, iar în calificări – care vor debuta sâmbătă, 10 iunie – sunt Darius Neică, Alin Dicu și Dacian Simion. Celelalte invitații pentru tabloul de „32” au ajuns în posesia a doi români, Manda și Dica și a francezului Jurgen Briand, ultimul la schimb cu invitația lui Marius Copil, la Masters-ul de la Madrid.

Facebook Comments