TURMERICUL AJUTA DIGESTIA

by Paula Craciun

Extrem de popular şi apreciat în India, turmericul este folosit ca un condiment (are gust iute-amărui), dar şi medicament. Descoperă proprietăţile miraculoase ale turmericului şi ale curcuminei, substanţa activă capabilă să distrugă celulele canceroase!

În scop terapeutic se foloseşte rădăcina de turmenic, sub formă de pudră, fiind recunoscută drept unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali. Conţine curcuminoide, substanţe active care protejează organismul de efectul nefast al radicalilor liberi.

Uz intern. Protector gastro-intestinal şi puternic antiinflamator, tratează tulburările digestive, ameliorează durerea cauzată de gastrită şi alte inflamaţii ale intestinului, reduce starea de greaţă şi este un adevărat factor de protecţie pentru stomac şi ficat. Ajută la tratarea problemelor circulatorii şi, prin urmare, reduce riscul de accident vascular cerebral şi atac de cord. Curcumina reduce colesterolul din sânge, este un adevărat aliat împotriva îmbătrânirii celulare şi are un efect preventiv în apariţia anumitor tipuri de cancer. În plus, are un rol important în prevenirea bolii Alzheimer.
Uz extern. Antibacterian şi antiinflamator natural, turmericul poate fi aplicat ca o cataplasmă pentru a trata afecţiuni precum eczeme, psoriazis şi infecţii fungice. Este un antiseptic natural foarte efficient, conform www.alegesanatos.ro.

Cum se administrează

Pudra: Se poate lua între 1,5 şi 3 grame pe zi, fără a depăşi însă echivalentul unei linguriţe.
Infuzia: Se prepară din 1,5 sau 2 g de turmeric infuzat în 150 ml de apă clocotită. Doza recomandată este de două căni pe zi.
Cataplasma: Poate fi preparată prin amestecarea pudrei de turmeric cu puţină apă.

Sursa: click.ro

Facebook Comments