Turiștii români pot călători liber în Bulgaria, fără un document pentru COVID-19

by Florian Popa

Începând de joi, 27 mai 2021, cetățenii români pot călători din România în Bulgaria fără un document pentru COVID-19, indiferent dacă este vorba despre o adeverință de vaccinare, un test negativ sau imunitatea dobândită în urma îmbolnăvirii, scrie antena3.ro.

Cetățenii români pot trece în Bulgaria prin orice punct de frontieră, fără să li se mai ceară un test PCR negativ, un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau un document care să ateste că s-au vindecat de boală, după cum se precizează într-un ordin emis de ministrul Sănătății din Bulgaria.

Totodată, prin același ordin se impune și o restricții de circulație pentru cetățenii care sosesc din India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia şi ţări şi teritorii din Africa.

Totuși, indicația nu se aplică în cazul cetățenilor bulgari, rezidenților permanenți sau deținătorilor de permise de ședere pe termen lung şi nici membrilor lor de familie. În cazul acestora, este valabila intrarea în carantină pentru 10 zile, la revenirea în țară.

Lista țărilor în care românii vaccinați pot călători fară nicio restricție

Persoanele vaccinate vor circula fără restricții în Interiorul Uniunii Europene. Ambasadorii europeni au decis să recomande ridicarea restricțiilor de călătorie pentru persoanele vaccinate complet.

E important să știm unde putem călători în acest moment fară un test PCR și fară să intram în carantina. Astfel, romanii vaccinați pot merge fară restricții în 11 state din uniunea europeana printre care: Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda.

Este necesar doar certificatul de vaccinare, care vă scutește și de test COVID și de carantina.

Pe de alta parte, mai sunt câteva tari pentru care avem unda verde la intrare, dar cu condiția că pe lângă vaccin, să prezentam și un test COVID negativ nu mai vechi de 48 sau 72 de ore. Acestea sunt: Italia, Malta, Spania, Elveția, Suedia și Portugalia. Franța primește turiști vaccinați sau care au test PCR negativ, începând cu data de 9 iunie.

Menționez că Romania a preluat încă de săptămână trecuta modelul european de clasificare a tarilor cu risc epidemiologic.

Astfel, am catalogat și noi statele lumii în 3 categorii: lista roșie, galbena sau verde. Toți cei care vin dintr-o tara aflata în zona roșie este necesar să aibă un test negativ și să intre în carantina 10 zile. Cei care vin din zona galbena, la fel este necesar un test PCR negativ, dar îi vă scuti de carantina.

Iar cei care vin din zona verde nu vor avea nicio restricție la sosirea în Romania. Desigur toți cei care au vaccin nu stau în carantina în niciuna dintre situații enumerate.

România nu primește în acest moment, pentru motive neesențiale cetățeni din state din afara UE, precum Marea Britanie, Statele Unite sau Israel.

Facebook Comments