„Turismul de-o zi” – oferta Aradului pentru turiști

by Cristian Dobre

Arad. Consiliul Județean Arad inițiază un nou proiect ce va fi dezvoltat pe parcursul anului 2020 în vederea transformării Aradului într-o destinație atractivă pentru un city-break.

„Obiectivele turistice din municipiu și județ sunt foarte numeroase și ne dorim ca ele să fie cunoscute de publicul larg! Orașul Arad este unul dintre cele mai frumoase din vestul României. Istorie, cultură, artă, tradiție, toate se îmbină armonios și încântă turistul venit să cunoască prezentul și trecutul acestui oraș, să se relaxeze într-un mediu atractiv, primitor și prietenos”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele CJ Arad.

În acest sens, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Arad, din cadrul Direcţiei de Comunicare şi Strategii a CJA, va continua demersurile începute încă de la înființare, pentru atragerea de noi turiști.

Principalele repere ale anului turistic arădean 2020 vor cuprinde câteva noutăți importante. Lansăm în Arad conceptul „turismului de o zi”, pentru a pune în valoare obiectivele locale. Ne dorim, în acest sens, să intrăm în colaborare cu Inspectoratul Școlar și cu cele două universități, cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu Direcția de Asistență Comunitară, cu primăriile din județ, cu centrele de informare din județ. Ne propun să organizăm excursii de o zi pentru copii, pentru vârstnici, dar și pentru persoanele active, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică. Anul trecut am făcut „repetiții” pentru acest proiect, prin Circuitul Cramelor sau Circuitul Ștrandurilor Termale. „Turismul de o zi” va începe de la mijlocul lunii martie și ne propunem să îl susținem până la sfârșitul anului. Excursiile se vor organiza sâmbătă, grupurile fiind însoțite de ghizi autorizați de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică. Totodată, pregătim o serie de evenimente: în luna mai va avea loc un concurs pentru desemnarea prăjiturii simbol a Aradului, în luna august va avea loc un concurs culinar pentru stabilirea preparatului simbol al gastronomiei arădene, iar în luna octombrie se va desemna vinul Aradului.

Pe parcursul acestui an vor continua și circuitele turistice devenite deja tradiție, printre care: Circuitul Clădirilor Secession, Circuitul Clădirilor Marii Uniri, Circuitul Masonic și Circuitul Secretele Aradului.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate