Turcia respinge în continuare aderarea Suediei la NATO

by Andreea Radu

Președintele finlandez a declarat că țara sa va adera la NATO imediat ce cererea sa va fi ratificată, chiar dacă Suedia va întâmpina probleme. Suedia și Finlanda vor să adere împreună la NATO, dar decizia este în mâna Turciei. Ungaria a anunțat că începe săptămâna viitoare dezbaterile privind ratificarea.
Ankara nu ar mai avea obiecții împotriva Finlandei. În privința Suediei, Turcia respinge aderarea regatului la alianță, ca urmare a protestului de luna trecută, de la Stockholm, în timpul căruia un extremist a ars Coranul.
Ankara acuză Suedia în continuare că adăpostește persoane pe care le consideră membre ale unor grupări teroriste și cere extrădarea lor.
Serviciile suedeze avertizează că Rusia, care a devenit din ce în ce mai agresivă, este cea mai mare amenințare a țării în acest moment, iar șefa serviciilor suedeze explică prin ce metode.
”De exemplu, se infiltrează la nivelul conducerilor ca să influențeze deciziile. Au abilitatea de a crea o structură socială alternativă ca să creeze un pol de putere alternativă”, a declarat Susanna Trehorning, director adjunct a Serviciilor secrete suedeze.

Facebook Comments