TUPEU INCREDIBIL: FALCA SE LAUDA CU RELUAREA LUCRARILOR LA PASAJE, PENTRU CARE S-AU ZBATUT PARLAMENTARII PSD

by Cosmin Mihuta

Ceva se întâmplă cu primarul Gheorghe Falcă, cel care de câteva zile a intrat într-o spirală a minciunii, din care nu mai poate ieşi. După ce luni trebuia să se întâlnească cu delegaţia FMI si nu s-a mai întâlnit, după ce marţi a convocat o dezbatere publică la seriul Poliţiei de Frotieră Arad, pe tema şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu“, la care nu s-a prezentat, miercuri Falcă a ieşit cu cea mai tupeistă declaraţie de când este în politică. După ce de doi ani de zile urlă împotriva Guvernului Ponta pe care-l acuză că a tăiat finanţarea la pasaje (deşi PD-L a tăiat banii), pe care-l acuză că  nu reia lucrările, împotriva parlamentarilor USL (mai bine zis PSD, că cei de la PNL au fugit de subiect ca dracu’ de tămâie) că nu fac demersuri pentru pasaje, după ce a strâns semnături şi a încercat să scoată lumea în stradă din cauza aceloraşi pasaje, după ce patru ani de zile, cu secretar de stat la Transporturi, cu miniştrii, cu cea mai tare filială PD-L din ţară n-a reuşit să facă acele pasaje, acum, vine senin, şi ne anunţă reluarea lucrărilor ca şi cum el ar fi dat ordinul. „În urma de discuţiilor purtate de reprezentanţii Primăriei Arad cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, responsabilii companiei au promis că în acest an vor fi reluate lucrările la pasajele rutiere peste calea ferată pe şoseaua de centură a municipiului Arad. În prima faza, în 2014 va fi finalizată investiţia de la pasajul din zona CET”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă are un tupeu ieşit din comun. Să încerci să induci cetăţenilor Aradului că tu ai fi mijlocit reluarea lucrărilor, prin nişte reprezentanţi ai Primăriei (nu ştie nimeni cine sunt) care au întrebat ceva şi li s-a răspuns pozitiv ni se pare o golănie politică. Să încerci să-ţi arogi meritele celor de la PSD, pe care i-ai înjurat de un an de zile că nu se ocupă de problemă, când în realitate iată că s-au ocupat, este de neînchipuit pentru o persoană care se  afişează ca un  mare creştin. Să furi munca altora nu e deloc creştineşte, şi e de neiertat, oricâte biserici ai frecventa şi de la orice cult.

Reacţia parlamentarilor PSD nu a întârziat să apară, deşi ar fi fost de dorit ca vestea s-o primim  de la ei, nu de la un individ care vrea să-şi aroge merite pe care nu le are. Cei de la PSD Arad reamintesc că finanţarea pentru cele două pasaje de pe centura Aradului este cuprinsă în bugetul CNADNR, aşa cum au anunţat de mai multe luni parlamentarii Flavius Măduţa şi Dorel Căprar. Totodată, reprezentanţii PSD Arad susţin că acum două săptămâni, primul ministru Victor Ponta a aprobat finanţarea pentru cele două obiective. „În ultimul an, am făcut împreună cu colegul meu Dorel Căprar numeroase demersuri pentru reluarea finanţării pentru cele două pasaje. În timp ce unii oameni politici fugeau de acest subiect iar cei de la PDL au folosit pasajele ca pretext pentru atacuri politice mincinoase, noi am făcut demersuri concrete în favoare arădenilor. Am susţinut în Parlament o declaraţie politică în care am cerut finanţarea lucrărilor, am avut numeroase discuţii cu primul ministru Victor Ponta, cu ministrul marilor proiecte Dan Şova şi cu directorul CNADNR, Narcis Neaga. Am solicitat un răspuns oficial printr-o întrebare adresată ministrului Şova şi am prezentat oficial răspunsul: lucrările vor fi finanţate din bugetul CNADNR. În tot acest timp şi în special pentru acest răspuns, politicienii de la PDL, în frunte cu Gheorghe Falcă au susţinut că nici în acest an nu vor fi bani pentru pasaje, din cauza parlamentarilor USL. Am fost atacaţi de nenumărate ori pe această temă de către Gheorghe Falcă şi marionetele lui. Mi se pare incredibil tupeul cu care vine acum Gheorghe Falcă să anunţe reluarea finanţării pentru pasaje. Cred că ar fi cazul să le ceară scuze în primul rând arădenilor pentru că i-a minţit şi în al doilea rând nouă, celor care am făcut ceva pozitiv, concret, pentru că ne-a denigrat pe nedrept”, a spus deputatul Flavius Măduţa.

„Reluarea finanţării pentru cele două pasaje este un obiectiv pentru care am muncit în ultimul an. Finanţarea nu vine pentru oamenii politici, ci pentru cetăţenii Aradului. Trebuie să facem totuşi distincţia între cei care am depus un efort pozitiv pentru reluarea finanţării şi cei care au minţit pe această temă, pentru a denigra Guvernul USL şi parlamentarii USL. Sper că lucrările vor putea fi reluate curând, ţinând cont de situaţia dificilă în care se află unele dintre firmele implicate. În ceea ce mă priveşte, împreună cu colegul meu Flavius Măduţa, vom face ceea ce depinde de noi pentru finalizarea acestor obiective”, a spus deputatul PSD Dorel Căprar.

Facebook Comments