Tupeu de securist turnător: Băsescu se duce la CEDO

by Adrian Pavel

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis definitiv, miercuri, 23 martie, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public. Voi face demersurile legale la CEDO”, a transmis Traian Băsescu.

Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

„Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022′, se arată în hotărârea Înaltei Curţi.

sursa: https://www.dcnews.ro/basescu_863181.html

Facebook Comments