Tu știi cum se pregătește cel mai bun pui la ceaun?

by webeditor

Carnea de pui este una dintre preferatele tuturor, dar chiar și așa, contează foarte mult modul în care aceasta este pregătită. Iar dacă vei alege să gătești pui la ceaun, atunci cu siguranță toți membrii familiei se vor grăbi să îl savureze.

Puiul la ceaun este unul dintre felurile de mâncare pregătite în zile de sărbătoare, atunci când întreaga familie se așază în jurul mesei și, mai mult ca sigur, nu există casă unde acel fel să nu fi fost pregătit în zilele de duminică.

Puiul la ceaun poate fi pregătit atât întreg, cât și tranșat, dar rețeta poate ieși extrem de delicioasă atât cu aripi de pui sau cu ciocanele. Poți adăuga inclusiv piept de pui sau organe, iar gustul va fi cu atât mai desăvârșit. Puiul la ceaun poate fi pregătit atât afară, în curte, pe pirostii, cât și pe aragaz, iar pentru un gust special, poți pregăti alături un mujdei de usturoi și mămăligă. De asemenea, puiul la ceaun poate fi pregătit cu ulei, însă, este mult mai bun dacă se adaugă și o cantitate de untură de porc.

Ingrediente necesare

Pentru a putea pregăti puiul la ceaun vei avea nevoie de:

  • 1 kilogram carne de pui( aripi, ciocănele, piept sau un pui întreg)
  • 1 litru ulei
  • 3 linguri untură de porc
  • Sare, piper, boia de ardei
  • O căpățână de usturoi( opțional)

Mod de preparare

Puiul sau bucățile de carne pe care le vei folosi trebuie să stea la marinat în frigider pentru aproximativ 30 de minute, într-un amestec de ulei, sare, piper și boia de ardei. Unge fiecare bucată de pui cu aceste condimente și ține-le în frigider, în folie alimentară.

Pune ceaunul pe foc și adaugă untura și uleiul, apoi lasă-le până când acestea ajung la o temperatură înaltă. Trebuie să ții cont de faptul că, pentru această rețetă, este necesar ca bucățile de carne sau puiul întreg să fie acoperite complet de ulei, pentru a se putea pregăti perfect.

Ține minte un sfat extrem de important: după ce uleiul se va încinge în ceaun, nu pune niciodată toate bucățile de carne în același timp, ci pe rând, la diferențe de 1-2 minute, pentru ca uleiului să nu îi scadă temperatura mult.

Dacă nu există suficient spațiu în ceaun pentru a pregăti întreaga cantitate de carne, atunci o poți prăji în mai multe ture.  În cazul în care dorești să îi adaugi și usturoi, cu circa 30 de minute înainte de a fi gata puiul se adaugă în ceaun un pahar de apă , iar după 15 minute usturoiul zdrobit.

După ce toate bucățile de carne se prăjesc, aceste trebuie scoase cu grijă din ceaun, cu ajutorul unui clește și se servesc calde alături de o bucată de mămăligă și mujdei de usturoi.

Facebook Comments