Tu știi cum să alegi cea mai bună asigurare RCA pentru mașina ta? Iată câteva sfaturi de bază

by Florian Popa

O asigurare auto este foarte importantă pentru orice posesor al unui autoturism și de aceea, pentru a beneficia de o ofertă avantajoasă pentru mașina ta, trebuie să fii tot timpul la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul asigurărilor și să știi de asemenea și cum să beneficiezi de cele mai bune și avantajoase polițe. Dacă vei fi tot timpul informat asupra acestui fapt, cu siguranță vei ști și să răspunzi la întrebarea: „Cum găsesc o ofertă de asigurare auto RCA?”

Pentru că știm că găsirea celei mai bune asigurări nu este ușoară, îți vom oferi câteva sfaturi utile în rândurile ce urmează:

Compară

Te poți prezenta la diferiți asigurători și poți compara toate serviciile care îți sunt oferite, prețul, garanțiile și raportul calitate-preț al acoperirilor lor. Îți recomandăm să nu te lași atras de diferitele promoții sau reduceri. Dacă totuși, timpul nu îți permite să te deplasezi la birouri pentru încheierea unei polițe de asigurare, poți apela la un broker de asigurări care va obține cea mai bună ofertă, în funcție de nevoile și bugetul tău.

Caracteristici

Nu poți trece cu vederea faptul că nu toate caracteristicile pe care le prezintă mașina ta sunt cuplate la asigurarea oferită de asigurator. Este recomandat, ca în cazul achiziționării unui autoturism nou, să optezi pentru asigurarea completă. Aceasta este puțin mai costisitoare, dar reparațiile care pot apărea în urma unui accident vor fi mai multe. Prin urmare, în cazul în care apare o pierdere cauzată de un accident, asiguratorul poate interveni prin oferirea de despăgubiri, estimând o valoare nouă pentru mașina ta. Dacă, pe de altă parte, ai o mașină veche care este implicată într-un accident foarte grav și reparația se dovedește a fi foarte scumpă, asiguratorul poate presupune că este o pierdere totală. Pentru aceste cazuri, o asigurare de bază va fi suficientă.

Fii un șofer bun

Poți obține o asigurare bună cu un preț excelent dacă ești un șofer bun și fără antecedente. Condusul preventiv este ceva ce asiguratorii laudă foarte mult și ți se va putea face o reducere. Poți folosi un calculator RCA pentru a vedea prețurile și să achiziționezi asigurarea auto online, foarte simplu și rapid.

Acoperire

Atunci când alegi asigurarea, trebuie să tii cont de acoperiri. Asiguratorii îți oferă posibilitatea de a personaliza polița și de a include acoperirile pe care le consideri de cuviință. Ar trebui să le incluzi numai pe cele de care vehiculul tău ar putea avea nevoie.

În plus față de acoperirile de bază, este recomandat să fie incluse și:

  • Răspunderea civilă obligatorie
  • Răspunderea civilă voluntară
  • Asistența de călătorie
  • Asigurarea șoferului
  • Apărare juridică

 

Tipuri de asigurări auto

Deși asigurările auto pot varia de la un asigurator la altul, acestea păstrează întotdeauna în comun anumite aspecte, cum ar fi:

  • Poți alege tipul de acoperire care se potrivește mașinii tale, deși răspunderea civilă este obligatorie, dar nu acoperă costurile suplimentare atunci când are loc un accident.
  • Plățile inițiale, de cele mai multe ori, vor începe la un nivel scăzut, dar vor crește pe măsură ce trece timpul.
  • Asiguratorii pun o sumă minimă de anulare, dacă daunele produse în accident depășesc aceasta sumă, banii lipsa vor trebui plătiți de unul singur.

Asigurarea RCA se bazează pe un volum destul de mare de informații, așadar, înainte de a semna un contract de asigurare, orice șofer trebuie să fie cât se poate de bine informat și să citească cu mare atenție tot ceea ce presupune polița aleasă.

 

Sursă foto: Pexels.com

Facebook Comments