Trupul neînsufleţit al „reginei muzicii soul” ar putea fi depus la Detroit Museum

by Dana B.

Trupul neînsufleţit al cântăreţei americane Aretha Franklin, care a murit joi, la vârsta de 76 de ani, ar putea fi depus la un muzeu din Detroit, unde toţi cei care au iubit-o şi admirat-o ar putea să îi aducă un ultim omagiu, potrivit tmz.com, care citează surse apropiate familiei.

Este vorba despre Charles H. Wright Museum of African American History din Detroit, oraşul natal al lui Franklin.

Instituţia, pe care Aretha o vizita frecvent, potrivit surselor, poate găzdui mai multe mii de persoane.

Nu se ştie deocamdată dacă sicriul va fi unul deschis.

Familia nu a anunţat încă programul funeraliilor, însă mai multe evenimente omagiale vor avea loc în Detroit, iar un concert dedicat artistei va avea loc în noiembrie, la Madison Square Garden din New York.

Cântăreaţa americană Aretha Franklin a murit la vârsta de 76 de ani, joi, la ora locală 9.50, fiind înconjurată de familie, în locuinţa sa din Detroit.

Cauza oficială a fost „un cancer pancreatic de tip neuroendocrin în stadiu avansat”.

Potrivit publicaţiei locale Detroit News, care citează surse apropiate familiei, cântăreaţa primea îngrijire paliativă de circa o săptămână.

În martie, Franklin şi-a anulat două concerte majore, după ce medicii i-au recomandat să se odihnească timp de cel puţin două luni.

Cel mai recent recital pe care l-a susţinut Franklin a avut loc în noiembrie 2017, la gala anuală a Fundaţiei anti-SIDA înfiinţată de Elton John.

Informaţiile despre starea de sănătate proastă a Arethei Franklin circulau de mai mulţi ani. De altfel, Franklin s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi a fumat şi foarte mult.

De asemenea, în 2010, artista a fost diagnosticată cu cancer.

Aretha Franklin – care şi-a început cariera muzicală cântând gospel în biserica tatălui său -, născută pe 25 martie 1942, şi-a cimentat locul în istoria muzicii americane cu vocea sa puternică şi clară, cu care putea cânta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel şi pop.

 

Sursa: mediafax.ro

 

Facebook Comments