TRUPA ARĂDEANĂ „HAR“ A LUAT PREMIUL CEL MARE LA FESTIVALUL MIRAJE

by Florian Popa

Anul acesta peste 300  de participanți au format o familie pe scena Mirajelor . Pentru Cluj-Napoca,  Festivalul  Cultural Miraje, este deja un eveniment de tradiție, o sărbătoare cu totul specială a artei și a culturii. În cadrul Festivalului Cultural Miraje (18-20 aprilie 2016), Trupa „Integra Har” a obţinut premiul al III lea şi Trupa „Har” a adus acasă, la Arad , premiul cel mare: Trofeul. Amândouă trupele sunt coordonate de actriţa Oltea Blaga.

Fondat în 2008, Festivalul Miraje contribuie la integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilități prin intermediul artelor. Eroii Mirajelor sunt chiar tinerii cu dizabilități  dar nu numai, implicați în activități artistice susținuți de artiști consacrați sau pur şi simplu de profesori inimoşi. Foarte mulți tineri cu dizabilități au urcat până acum pe scena Mirajelor, demonstrând că munca și talentul pot înlătura orice barieră.

Pentru mulți dintre ei acest festival este, potrivit artistei Oltea Blaga, „o șansă rară de a se face remarcați. Pentru alții participarea la Miraje este pur și simplu un motiv principial. Însă pentru toți Mirajele sunt imboldul, plusul de încredere de care aveau nevoie pentru a progresa, pentru a-și putea propune mai mult de la viață. Pentru spectatori Mirajele sunt un exercițiu de schimbare a perspectivei și un prilej de a înțelege că putem cu toții mai mult decât am crede”.

 

Arhim. Dr. Teofan Mada

 

Facebook Comments