Trucuri mai puțin știute cu făină, mălai și orez

by Andreea Radu

Alimentele de bază mai pot avea uneori și alte întrebuințări, în afară de a pregăti masa din fiecare zi. Iată câteva trucuri cu făină, mălai și orez care te pot salva în anumite situații!, scrie libertateapentrufemei.ro.
Toate gospodinele au în cămară câteva pungi cu făină, mălai și orez și le folosim aproape zilnic. Dar, dincolo de a găti diverse preparate pentru masa familiei, mai poți folosi aceste alimente și în alte scopuri.
Spre exemplu, dacă trebuie să transporți obiecte mici și fragile, din sticlă, ar fi bine să le pui în cutii pline cu făină sau cu mălai. Cutiile trebuie să fie și ele bine ambalate și transportate cu grijă să nu se răstoarne. În felul acesta, poți să fii sigură că micile tale obiecte decorative fragile vor ajunge cu bine la destinație.

Mici trucuri mai puțin știute cu făină
Dacă te prinde o ploaie torențială și ajungi acasă cu tenișii sau cu balerinii uzi fleașcă, șterge-i bine cu o lavetă care absoarbe umezeala și apoi presară un strat generos de făină la interior. Făina absoarbe toată umezeala din pielea naturală și ajută încălțămintea să se usuce treptat, fără să capete riduri.
Mai poți folosi făina și când vrei să lustruiești obiectele casnice din inox. Dacă nu ai la îndemână o soluție pentru geamuri să dai luciu cuptorului sau frigiderului din inox, spală bine cu detergent de vase și presară apoi făină pe o lavetă să lustruiești suprafața cromată. Făina curăță bine toate urmele de amprente și lasă inoxul perfect curat.
Tot cu făină poți scăpa și de furnici, dacă găsești locul prin care se strecoară în casă. Presară în acel loc făină sau chiar făină amestecată cu sare și furnicile nu vor mai trece pe acolo.
Dacă îți place pasta de avocado cu roșii și usturoi, dar tocmai ai cumpărat avocado crud, care nu poate fi folosit prea curând, poți grăbi coacere punând fructele respective într-o pungă cu făină. A doua zi vor fi numai bune de salată.

Sfaturi utile cu mălai și orez
Și mălaiul te poate ajuta la curățenie, la fel ca și făina. Fiind, însă, ușor abraziv, este indicat să cureți cu el petele de ceai, petele de cafea și tigăile cu suprafețe non aderente, pe care nu le poți curăța cu prafuri abrazive.
Folosește un burete ud și mălai uscat să freci bine oalele și tacâmurile pătate, după ce le-ai înmuiat câteva ore în apă caldă cu detergent de vase. Granulele de mălai vor curața petele persistente, dar sunt suficient de delicate pentru a nu lăsa urme, așa cum lasă unele prafuri de curățat.
Mălaiul este și el foarte bun să cureți tigăile și oalele din inox, pe care apar foarte repede pete gălbui de grăsime.

Ce mai poți face cu orez în afară de mâncare
Cu toții știm că, dacă scapi telefonul în piscină sau în mare, sunt șanse mari să se defecteze de tot. Dar, dacă reușești să îl scoți imediat, să îl desfaci și să îl tamponezi cu șervețele, mai sunt niște șanse să funcționeze. Nu înainte însă de a ține părțile componente într-o pungă plină cu orez.
Boabele de orez vor atrage umezeala din piesele telefonului peste noapte, iar a doua zi este posibil să funcționeze fără probleme.

Facebook Comments