TRIBUNALUL BUCURESTI A RESPINS NOUL STATUT PNL

by webeditor

Tribunalul București a respins luni cererea PNL de înregistrare a modificărilor aduse statutului partidului în baza cărora Klaus Iohannis a fost ales președinte al acestei formațiuni politice.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București.

„Admite în parte cererea formulată de petentul Partidul Național Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea în Registrul partidelor politice a documentelor ce atestă desfășurarea adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 și procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite în parte cererea de intervenție voluntară principală formulată de intervenientul Dănuț Bădău. Respinge cererea formulată de petentul Partidul Național Liberal de încuviințare a modificărilor aduse Statutului Partidului Național Liberal. Obligă petentul la plata către intervenient a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare, cererea ce se depune la Tribunalul București. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței, azi, 08.09.2014”, se arată în decizia postată pe site-ul Tribunalului București.

La congresul din 28 iunie, Klaus Iohannis a fost ales președinte al PNL, el primind o derogare de vechime din partea Delegației Permanente a partidului.

După congres, PNL a depus, pe 8 iulie, la Tribunalul București o cerere de înregistrare a modificărilor aduse statutului partidului. Candidatura lui Iohannis a fost contestată și de membri ai PNL, printre care și primarul din localitatea dâmbovițeană Pucioasa, Dănuț Bădău.

Acesta susținea că Iohannis a convocat în mod ilegal congresul PNL și a primit derogare de vechime pentru a fi ales în fruntea partidului, deși potrivit statutului nu se acordă derogări în acest caz.

”Statutul PNL nu face derogări de vechime pe numirea pe funcții, ci numai pe candidaturi (…). Știm bine că domnul Iohannis și-a dat demisia la un moment dat din funcția de prim-vicepreședinte al partidului, funcție pe care a obținut-o la congresul partidului și pe listă. Dându-și demisia, nu mai făcea parte din Biroul Politic Central sau din Delegația Permanentă, nu putea să ocupe nici locul altuia. Nefiind prim-vicepreședinte, nu putea fi nici membru, că ar fi însemnat o structură mai mare, care însemna modificare de statut și în acest fel nu putea să fie și numit pe funcția de președinte interimar. Așa că toate acțiunile, demersurile sale, actele juridice statutare pe care le-a elaborat în această perioadă, inclusiv convocarea congresului, spun eu, sunt nevalabile”, declara Dănuț Bădău la începutul lunii august.

Facebook Comments