Trezoreria regală britanică a lansat o monedă specială pentru nunta Prințului Harry

by Cristian Dobre

Royak Mint, trezoreria regală britanică, a lansat o monedă specială cu ocazia nunții prințului Harry cu Meghan Markle. Pe monedă este inscripționat un portret al celor doi și este scris pe margine ”nunta regală. 19 May 2018. Harry & Meghan”, scrie Daily Express.

Aceasta este prima apariţie a lui Meghan Markle pe o monedă britanică emisă de Royal Mint.“În urma anunţului despre logodna lor, reprezentanţii Royal Mint au primit dreptul de a participa la o întrevedere privată cu prinţul Harry şi Meghan Markle la Palatul Kensington. Reuniunea s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxată şi informală, evidenţiată în portretul cuplului. Cei doi tineri sunt prezentaţi în timp ce se privesc cu afecţiune şi portretul lor evidenţiază familiaritatea şi legătura care există între membrii acestui cuplu regal”, au transmis reprezentanţii Royal Mint.

Designul noii monede a fost creat de Jody Clark, care a creat şi efigia reginei Elisabeta a II-a ce a fost imprimată pe monedele britanice lansate în 2015.

Având o valoare nominală de 5 lire sterline, moneda poate fi achiziţionată de pe site-ul www.royalmint.com şi este disponibilă în versiunile “brilliant uncirculated” (cu preţul de 13 lire sterline), “silver proof” (cu preţul de 82,5 lire sterline) şi “gold proof” (cu preţul de 1.980 de lire sterline).

Un portret al prinţului Harry a fost imprimat în trecut şi o pe o monedă jubiliară din seria “Alderney”, emisă de Royal Mint în 2005 pentru a marca a 21-a aniversare a nepotului suveranei britanice.

 

Sursa: libertatea.ro

 

Facebook Comments