Trenul Regal, închiriat de 1 Decembrie pentru un chef cu şpriţ şi lăutari

by Florian Popa

Trenul Regal a fost închiriat de 1 Decembrie pentru o petrecere de tip „şpriţ şi lăutari”. Au fost puse în vânzare 80 de bilete pentru călătoria Băneasa-Sinaia şi retur, scrie antena3.ro.
Trenul regal a fost închiriat pentru o petrecere chiar de 1 Decembrie cu muzică de taraf, preţul biletului este de 500 de euro.
Potrivit paginii de promovare a evenimentului, ”De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”.
„Este blasfemie să se facă astfel de evenimente şi nu consider că poate fi închiriată istoria României” , a declarat Ion Tucă, director al Administraţiei Proprietăţilor Regale.
Toate biletele pentru acest eveniment, fiecare în valoare de 500 de euro, au fost vândute.
Ion Tucă este director al Casei Majestății Sale și spune că acest eveniment nu ar trebui să aibă loc în tren. ”Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948”, spune el.
„Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Trenul Regal îl considerăm un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, adaugă Tucă.

Facebook Comments