Treisprezece cetăţeni din Afganistan, Siria, Congo şi Camerun, depistaţi de poliţiştii de frontieră din Arad

by Florian Popa

În urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, au fost depistaţi treisprezece cetăţeni din Afganistan, Siria, Congo şi Camerun, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fie pe la „frontiera verde”, fie ascunşi în autocamioane.

În data de 21.01.2021, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie din localitatea Grăniceri, judeţul Arad, au depistat, la aproximativ 300 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Deoarece aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă, cei doi cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Camerun, respectiv Congo, o femeie în vârstă de 28 de ani şi un bărbat în vârstă de 39 de ani.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II -Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 37 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Turcia-Polonia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi în compartimentul marfă, cinci cetăţeni din Afganistan, respectiv Siria, patru adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani şi un minor în vârstă de 16 ani. Cei cinci cetăţeni străini sunt solicitanţi de azil în România.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac – Nagylak au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, înmatriculat în Turcia, la volanul căruia se afla un cetăţean turc. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte sanitare şi textile pe ruta Turcia – Germania. Cu ocazia efectuării controlului de către poliţiştii de frontieră români în cooperare cu partea maghiară au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentului de marfă, şase cetăţeni din Afganistan, 4 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, şi 2 minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments