A treia traversare a Atlanticului, la 70 de ani

by Dana B.

Un caiacist polonez în vârstă de 70 de ani a încheiat cu succes a treia sa traversare solitară a Atlanticului, ajungând duminică pe coasta franceză, la 111 zile după ce a părăsit coasta estică a Statelor Unite, informează AFP.

„Bună ziua! Aceasta este Franța, acesta este Aleksander Doba și am făcut oficial primii pași pe continentul european”, a declarat polonezul septuagenar într-un videoclip postat pe pagina sa Facebook.

„Mă simt bine … și sunt foarte fericit că am ajuns într-un final în Europa!”, a adăugat el după ce a ajuns la Conquet, lângă Brest (Bretania, vestul Franței), unde a fost primit de zeci de susținători.

Plecat de la Barnegat Bay, New Jersey (SUA), pe 17 mai, Doba a avut de înfruntat o mare puternică și pretinde chiar că a „mângâiat un rechin” în timpul călătoriei sale de 6,680 de kilometri de pe o coastă pe alta a Atlanticului.

În iunie 2016, Doba a trebuit să renunțe la această aventură din cauza curenților potrivnici, care i-au întors de două caiacul în largul New Jersey.

Inginerul pensionar a traversat deja Oceanul Atlantic de două ori cu caiacul, singur și fără asistență. Prima traversare l-a condus de la Dakar la Acarau, în Brazilia, între octombrie 2010 și februarie 2011, iar a doua de la Lisabona la Port Canaveral, Florida, între octombrie 2013 și aprilie 2014.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments