TREI TINERI, ABSOLVENTI AI PROGRAMULUI DE EXCELENTA IN POLITICA

by Cosmin Mihuta

Partidul Democrat Liberal și Fundația Konrad Adenauer realizează periodic o acțiune de instruire a tinerilor politicieni, intitulat „Programul de Excelență Politică”. Astfel, trei tineri democrat-liberali arădeni, Dumitru Enăchiuc – consilier județean, Cristian Feieș – consilier județean și Cosmin Ungurean – secretar executiv al Organizaţiei de Tineret a PDL Arad, au absolvit zilele trecute modulul de „Administrație Publică Locală” al acestui curs.

Programul s-a desfășurat în trei etape, prima având loc în perioada martie – aprilie 2013, cea de-a doua în perioada octombrie – decembrie 2013, iar ultima parte, deși trebuia să aibă loc în perioada ianuarie – aprilie 2014, cursurile s-au întins până în luna iunie, datorită campaniei electorale.

Cursurile au fost coordonate de Simona Agoston, Radu Comșa, Tănase Stamule și Florin Sari, acestea având ca scop dobândirea și dezvoltarea, de către participanți, a unor competențe specifice, necesare în vederea elaborării unui set coerent de politici publice durabile.

„În ceea ce mă privește, cred că aceste cursuri și-au atins scopul. Prin participarea la acest Program de Excelență Politică, inițiat de PDL și Fundația Konrad Adenauer, au reușit să-mi dezvolt anumite calități și să dobântesc cunoștiințe noi în materie de administrație publică. Totodată, având în vedere că în această perioadă se fac înscrierile pentru următorul program, sper ca și alți colegi de-ai noștri din Arad să fie selectați și să beneficieze de informațiile pe care noi am putut să le primim prin această participare”, a declarat Dumitru Enăchiuc.

„Ne bucurăm că Fundaţia Konrad Adenauer, în parteneriat cu Partidul Democrat Liberal, păstrează tradiţia de a investi în tineri şi de a pregăti viitori profesionişti în cadrul administraţiilor publice, îmbrăţişând valori de dreapta. Un alt lucru îmbucurător pentru noi este faptul că organizaţia arădeană a PDL a fost reprezentată de persoane implicate în domeniul administraţiei publice şi nu doar din spectrul politic”, a declarat Cosmin Ungurean.

„Având în vedere faptul că, pentru a participa la cursul de Excelenţă în Politică a trebuit să trecem prin patru filtre, respectiv selecţia şi recomandarea din partea organizaţiei judeţene a PDL, analiza CV-urilor depuse, realizarea unui eseu referitor la administraţia publică şi un interviu serios cu o durată de 30 de minute, trebuie să afirm faptul că la această instruire a participat elita tineretului de dreapta din România. Ne bucurăm că din această elită fac parte şi trei tineri arădeni, lucru care trebuie să constituie un reper pentru alţi tineri arădeni care împărtăşesc valori de dreapta şi care vor să se implice în viaţa politică”, a declarat Cristian Feieş.

Facebook Comments