Trei rețete de salate cu care să impresionezi musafirii de Revelion

by Dana B.

Vrei sa-ti cuceresti invitatii la masa de Revelion cu un meniu deosebit? Iata 3 retete de salate absolut spectaculoase cu care ii vei da gata. Iar partea cea mai buna este ca toate trei se prepara usor si sunt foarte gustoase.

Cu totii ne dorim sa intampinam noul an cu o masa bogata si imbelsugata, plina cu bucate alese, insa de multe ori inspiratia ne paraseste exact in momentul in care incepem sa facem meniul pentru masa de sarbatoare. Astazi iti vom veni in ajutor si-ti vom dezvalui 3 retete de salate noi, cu gust deosebit si aspect festiv cu care iti poti completa masa de Revelion.

Salata Ananas cu miez de nuca si pui afumat

Nu doar gustul acestei salate ii va cuceri pe invitatii la masa dintre ani, ci si aspectul deosebit. Aceasta salata se asemana mai curand cu o prajitura delicioasa, asa ca iti va face o reala placere sa o prepari. Iata de ce ingrediente ai nevoie:

– 300 g pui afumat (pulpe sau piept) taiat cubulete;
– 3 oua fierte tari, curatate de coaja si date prin razatoare;
– 2 cartofi potriviti fierti in coaja, curatati si dati prin razatoare;
– 150 g cascaval dat prin razatoare;
– cativa castraveti murati (in functie de cat de acra vrei sa fie salata) taiati cubulete;
– o legatura de ceapa verde;
– maioneza light cat mai fluida si sare dupa gust;
– 100 g jumatati de miez de nuca pentru ornat;

Dupa ce ai pregatit toate cele de mai sus, alege un platou frumos si incepe asamblarea salatei asezand ingredientele in forma ovala care sa imite fructul de ananas in urmatoarea ordine:

1. Cartoful dat prin razatoare uns cu putina maioneza;
2. Puiul afumat acoperit cu un strat fin de maioneza;
3. Castravetii murati unsi cu maioneza;
4. Din nou, un strat de pui afumat acoperit cu putina maioneza;
5. Ouale date prin razatoare si unse cu maioneza;
6. Cascavalul ras, acoperit cu un strat subtire de maioneza.

 Pentru ornare trebuie sa infigi cateva fire de ceapa verde intr-unul dintre capetele salatei Ananas, iar deasupra, pe intreaga suprafata a „fructului”, sa asezi jumatatile de miez de nuca. Las-o sa se odihneasca cateva ore in frigider, cat sa se intrepatrunda aromele si asaz-o printre aperitivele de pe masa de Revelion.

Felia de Pepene rosu – o salata frumoasa si racoritoare

Aceasta salata ii va uimi pe toti musafirii din noaptea de Revelion in primul rand datorita aspectului deosebit: dupa asamblarea acestui aperitiv te vei alege cu o frumoasa si racoritoare felie de Pepene Rosu. Iata si ingredientele pe care trebuie sa le ai la indemana:

– 100-150 g masline negre fara samburi;
– un piept de pui mare sau doi mai mici fierti si taiati cubulete;
– 100-150g cascaval ras;
– 2-3 rosii coapte taiate cubulete;
– un castravete fabio sau 2-3 castraveti cornison dati prin razatoare;
– maioneza.

Si acum hai sa vezi cum poti folosi toate cele de mai sus pentru a obtine o salata in forma unei felii de pepene rosu si zemos:

1. Doua rosii si pieptul de pui taiate cubulete se amesteca cu 2/3 din cantitatea de cascaval ras, maslinele fara samburi si maioneza si se asaza pe un platou in forma de semicerc.
2. Partea rotunjita a semicercului se garniseste cu un strat subtire de cascaval ras, pentru a forma zona alba a cojii de pepene. In continuare se va adauga stratul final format din castravetele ras si stors bine de zeama. Asa cum intuiesti deja, acesta va imita coaja verde a pepenelui.
3. La final, acopera „miezul” pepenelui cu un strat de rosii taiate cubulete si presara din loc in loc cate o bucatica de maslina.

Salata este gata si poate fi servita atat imediat, cat si dupa cateva ore de stat la rece, fiind perfecta pentru masa de Revelion sau pentru orice alta masa festiva.

Salata de iarna cu migdale in forma de con de brad

Aceasta salata este minunata pentru a fi servita la ocaziile speciale din sezonul rece, deoarece imita forma unor conuri de brad. Nu te speria, pentru ca nu este greu de facut, insa rezultatul final te va ajuta cu siguranta sa-ti impresionezi invitatii la masa de Revelion. Dar hai sa vezi ce ingrediente trebuie sa ai la indemana:

– 100-150 g migdale de preferat prajite, dar pot fi folosite si migdale crude;
– un piept sau pulpe afumate de pui taiate fasiute sau cubulete;
– 3 oua fierte tari si date prin razatoare;
– 2 cartofi fierti in coaja, curatati si dati prin razatoare;
– 150-200 g cascaval ras;
– 3 castraveti murati dati prin razatoare;
– o ceapa potrivita taiata marunt, oparita in apa si doua linguri de otet si scursa bine;
– maioneza fluida, usor de intins;
– cateva crengute de rozmarin, marar sau chiar de brad – pentru ornat.

Si aceasta salata, la fel ca prima, se obtine prin asezarea in straturi consecutive a tuturor ingredientelor de mai sus, fiecare dintre straturi fiind urmat de un strat subtire de maioneza. Cantitatile de mai sus pot fi distribuite pentru formarea unui con de brad mai mare sau a doua-trei conuri mai mici, asezate in acelasi platou – unul plat. Iata care trebuie sa fie succesiunea straturilor din salata cu migdale:

1. Cartofii fierti si dati prin razatoare;
2. Ceapa tocata si oparita in apa si otet;
3. Puiul afumat taiat fasiute sau cubulete;
4. Castravetii murati dati prin razatoare;
5. Ouale fierte rase;
6. Cascavalul ras.

Nu uita ca fiecare strat trebuie sa fie acoperit cu un strat foarte fin de maioneza. La sfarsit nu mai trebuie decat sa infigi in gramezile de pe platou migdalele prajite, pentru a le imprima aspectul de conuri de brad. Garniseste conurile de pe platou cu crengutele de verdeata si da salata la rece pentru cel putin doua ore, inainte de a o servi pe masa de Revelion.

 

Sursa: casadex.ro

Facebook Comments