Trei puncte meritate: Erico i-a adus victoria UTA-ei la ultima fază!

by Sorin Haut

UTA a obţinut o victorie importantă în această seară, la Voluntari, impunându-se meritat, deşi cele trei puncte au venit chiar la ultima suflare, în urma unui corner! Prima parte a meciului a fost una de luptă şi uzură, în care ambele echipe au vrut mult, dar au reuşit prea puţin. Voluntariul şi UTA şi-au împărţit momentele mai bune, de posesie, fără însă să apară ocazii mari la cele două porţi. UTA a fost ceva mai insistentă la două şuturi expediate de Roger şi Albu, primul anemic, pe direcţia portarului şi al doilea departe de poartă. Echipa lui Balint a arătat în primul mitan practic precum o ştiam, organizată în apărare şi dispusă la efort, dar fără creativitate şi ruperi de ritm de la mijloc în sus, unde doar Vorobjovas s-a mişcat mai bine. Scenariul s-a schimbat însă în partea a doua, mai ales după minutul 65. Antrenorul „Bătrânei Doamne” l-a aruncat în joc după pauză şi pe experimentatul Antal, schimbare care avea să se dovedească inspirată, dar prima mare ocazie a partidei le-a aparţinut gazdelor, Iacob având o intervenţie excelentă la şutul din 18 metri al lui Ricardinho din minutul 50, pe care scria gol. În replică, peste trei minute, Antal a şutat modest, din 13 metri, mult peste poartă, deşi era singur în mijlocul careului la o centrare perfectă a lui Vorobjovas. UTA a devenit mai periculoasă din faze fixe, dar Roger şi Tomozei nu au reuşit să profite de două mingi aruncate în careu.

După o primă repriză ştearsă, UTA a crescut nivelul şi a dat lovitura

Bogdan Andone a forţat şi el atacul, cu introducerea lui Mailat, iar ultima jumătate de oră se anunţa interesantă, ambele echipe având interesul să obţină victoria. Antal a fost cel mai aproape de gol de la UTA, el şutând în minutul 68 puţin peste poartă, după o preluare la 11 metri. Acelaşi Antal a scăpat singur în careu după o respingere greşită a lui Briceag, dar Lavin l-a blocat in extremis la doar zece metri, cu o intervenţie la limită. Antal s-a jucat cu ocaziile şi în minutul 80 a ratat incredibil din şase metri, şutând în portar, după o pasă excelentă a lui Rusu, peste toată apărarea ilfoveană. Hora a irosit şi el o lovitură liberă de la 16 metri, şutând în zid, iar Voluntariul scăpa de o nouă fază periculoasă. În prelungiri, UTA a ratat exasperant, prin Miculescu, şut din opt metri parat de Lavin, acelaşi portar al gazdelor respingând miraculos la lovitura de cap a lui Benga.

Gol la ultima suflare, după o cascadă de ratări la poarta ilfovenilor

La chiar ultima fază, UTA a dat meritat lovitura, după un corner executat de Roger, Benga a prelungit cu capul, iar Antal a deviat pentru Erico, care a marcat din doar un metru pentru o victorie mare, 1-0!  Trei puncte esenţiale pentru UTA, obţinute după un joc solid în ultima jumătate de oră şi o serie de ocazii la poarta ilfovenilor. Cu acest succes, echipa arădeană urcă pe locul 9 în Liga 1, la egalitate de puncte cu Botoşani şi Viitorul, constănţenii mai având însă de jucat în această seară, cu FCSB. Urmează alte două meciuri accesibile pentru „roş-albi”, proximul sâmbătă, cu FC Argeş, iar dintr-o dată, perspectivele devin din nou altele pentru UTA, play-off-ul nu e chiar departe!

Formaţii:

Voluntari: Lavin – Costin, Achim, Armaş, Briceag – Ricardinho (84 Angelov), Droppa, Ivanov (63 Mailat) – Lopes (89 Vlad), Bentacor (84 Grădinaru), I.Gheorghe (89 Balaur). Antrenor: Bogdan Andone.

UTA: Iacob -Tomozei, Erico, Benga, Roumpoulakou – Oroian (46 Antal), Albu (78 Roşu), Vorobjovas, D.Rusu (87 Miculescu) – Roger jr., Hora (87 C.Rus). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Ionuț Coza – Daniel Mitruţi (Craiova), Bogdan Gheorghe (Bucureşti), Rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galați).

 

Facebook Comments