Trei pompieri au ajutat o femeie din Țipari să nască în ambulanță

by Andreea Radu

Duminică a fost o zi grea pentru echipajul SMURD al Gărzii de intervenție nr. 2 Chișineu Criș, din cadrul Detașamentului de Pompieri Ineu, intervenții multe, dificile și multe drumuri spre UPU Arad. Până la miezul nopții paramedicii au făcut câteva sute de kilometri. Era trecut de ora 12 noaptea când au fost solicitați să preia o pacientă gravidă de 37 de ani, din Țipari. Misiunea părea simplă, transport la matern.
Au ajuns la adresă au preluat pacienta și au pornit spre Arad. Au mers aproximativ 500 de metri și paramedicul care monitoriza pacienta, cu un calm desăvârșit, le spune colegilor din față: „oprește că naște”.
– Cheamă dispeceratul prin radio, solicită în sprijin ambulanță cu medic și coordonare de la medicul din dispecerat.
– Va veni o ambulanță de la Ineu în sprijin, până atunci asistați nașterea, li s-a comunicat din dispecerat.
Și așa au făcut, cei trei pompieri, Plt. adj. Sebastian Ciucur , plt. maj. Faur Sergiu și plt. maj. Coroban Florin, au respectat întocmai toate procedurile medicale și au reușit să aducă pe lume un băiat sănătos.Mama și copilul au fost predați pe drum către echipajul venit în sprijin de la SAJ Ineu.
Băieții s-au întors la subunitate, fericiți, mulțumiți, uimiți, au trecut prin toate stările sufletești posibile și sigur nu vor uita prea curând intervenția de la Țipari.

Facebook Comments