Trei moduri în care poți păstra cătina peste iarnă

by Dana B.
Please follow and like us:

Cătina e considerată cel mai complex medicament natural, o „bombă” de vitamina C care întăreşte imunitatea. Ai nevoie de ea în tot acest sezon rece pentru a nu permite virusurilor gripali să se prindă de tine.

Iată cum o păstrezi până la primăvară.

Micuţele bobiţe portocalii care au invadat pieţele în această perioadă sunt deosebit de valoroase. Sunt utile în hepatite şi alte afecţiuni ale ficatului, anemii, stări de slăbiciune, oboseală, stres, constipaţie, viroze, acnee şi chiar cancer.

Nu încerca să le mănânci ca atare pentru că nu vei reuşi. Aromate, dar totuşi extrem de acre şi amărui, ele trebuie neapărat combinate cu miere. Acest al doilea aliment sănătos le asigură şi conservarea pentru mai mult timp.

Astfel, prima metodă de păstrare a cătinei este în miere, la borcan. Se spală bine bobiţele şi se elimină impurităţile, se lasă să se scurgă, apoi se pun într-un borcan, acoperite cu miere. Borcanul se ţine la frigider, ca să nu fermenteze, şi în fiecare dimineaţă se iau câte 1-2 linguriţe, pe stomacul gol.

O altă metodă prin care poţi consuma cătina e sub formă de sirop. Bobiţele se zdrobesc într-un storcător sau blender, strecori siropul şi adaugi în el miere după gust. Se păstrează în sticle, la frigider. Chiar şi la rece, siropul şi cătina în miere nu rezistă cu lunile, ajungând, la un moment dat, să fermenteze.

Din acest motiv, cea de-a treia metodă îţi asigură fructe proaspete mult mai mult timp – pune-le în punguţe, la congelator, şi scoate atunci când ai nevoie.

 

Sursa: click.ro

 

Facebook Comments