TREI METODE NATURALE CARE TE SCAPA DE PETELE DE PE FATA

by Sida Voicu
Petele mai închise la culoare pot fi cauzate de arsurile solare, acnee, vârstă înaintată sau chiar dacă iei pastile anticoncepţionale. Din fericire există metode naturale care te ajută să scapi de ele!

Fructe citrice

Citricele conţin multă vitamina C, cunoscută şi sub numele de acid ascorbic. Acidul exfoliază delicat un strat subţire al pielii, fără s-o irite. Uite cum poţi folosi lămâile şi portocalele ca să scapi de punctele negre: aplică sucul de lămâie direct pe ten cu vată, lasă-l să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Îţi poţi face şi o mască, amestecând sucul unei lămâi cu două linguriţe de miere, aplici amestecul pe zonele afectate şi laşi să acţioneze timp de 30 de minute.

Vitamina E

Vitamina E este şi un antioxidant puternic ce poate repara celulele. Fie poţi consuma alimente bogate în vitamina E (migdale, alune, seminţe de floarea soarelui, seminţe de pin), fie poţi aplica soluţia uleioasă direct pe piele, în zonele afectate. În timp, petele vor dispărea.

Papaya

Pe lângă faptul că fructul conţine vitaminele C şi E, mai conţine enzime care ajută la exfolierea celulelor moarte de la nivelul pielii. Îl poţi folosi în două moduri: ori tai o felie şi o ţii timp de 20-30 de minute pe zona afectată şi faci acest lucru de două ori pe zie, ori îţi faci o mască de papaya – faci o pastă din fruct şi o aplici pe faţă cât este încă proaspătă, o ţii 30 de minute şi apoi clăteşti bine. Faci asta o dată la două-trei zile.

Facebook Comments