Trei elemente cheie de care toți arădenii trebuie să țină cont când își fac casă nouă

by Andreea Radu

Înainte să începi toate procedurile pentru a-ți construi propria casă, trebuie să ai pregătit un plan foarte bine pus la punct. Toată lumea visează la un cămin ideal, însă este bine să fii pregătit pentru tot ceea ce urmează, ca să nu ai parte de surprize neplăcute.

Mai jos vei regăsi trei elemente de bază de care trebuie să ții cont dacă te-ai hotărât să îți construiești propria locuință. Este unul dintre cele mai importante procese la care vei lua parte vreodată și nu vei dori să lași nimic la voia întâmplării.

Care sunt elementele pe care trebuie să le iei în considere dacă îți faci propria casă?

  • Stabilește un buget clar și ține-te de el

Cu siguranță că pentru toată lumea construirea unei case este un efort financiar considerabil, pentru care se vor face eforturi mari. Tocmai de aceea, este recomandat să ai un plan clar atunci când vine vorba de bugetul pe care îl vei aloca pentru noua ta casă. Asta pentru că, după cum se știe, socoteala de acasă uneori nu se potrivește cu cea din târg.

Costurile materialelor de construcție sunt în creștere, astfel că ar fi indicat să ai totul pus la punct înainte să te apuci de cumpărarea propriu-zisă. Este bine să cercetezi piața înainte de a lua orice măsură, ca să poți să îți faci o idee privind cât te-ar costa, în final, totul. Realitatea este că pot apărea oricând cheltuieli neprevăzute, însă cu cât vei fi mai atent la detalii din timp, cu atât ele vor fi mai mici.

  • Analizează cu atenție zona în care vei locui

Este destul de dificil de găsit terenul propice pentru noua ta casă, iar îndată ce ai găsit ceva ce poate să pară rezonabil, este posibil să faci greșeala să nu mai fii atent la toate detaliile și să faci direct primul pas. Este recomandat, totuși, să “investighezi” înainte să iei orice măsură.

Tocmai de aceea, ar trebui să îți pui câteva întrebări care să te ghideze: ce magazin ai în apropiere? Este la o distanță rezonabilă de locul de muncă? Dar de școala copiilor sau alte obiecte de interes? Există căi de acces ușoare pentru toată lumea? Sunt drumurile asfaltate? Există iluminat stradal? Nu ezita să iei toate aceste elemente în calcul, chiar dacă ele nu îți vin prima oară în minte atunci când cauți locul perfect pentru casa ta.

  • Alege doar materiale de calitate pentru termen lung

Sigur că vei dori să te încadrezi întotdeauna în buget, însă trebuie să ai în vedere că dacă vei alege materialele mai ieftine, s-ar putea să ai parte de surprize neplăcute pe termen lung și să ajungi să plătești, de fapt, mai mult. Nu te gândi doar la mobilier, ci și la elemente mai puțin “strălucitoare”, cum sunt țevile. Spre exemplu, gasesti oferta de tevi negre sudate de la nicometaltub.ro, dar și alte materiale de calitate, care vor avea viață lungă. Documentează-te serios înainte să începi achizițiile.

Așadar, înainte să începi toate procedurile pentru noua ta casă, ar fi indicat să ții cont de pașii de mai sus, ca să te asiguri că vei avea parte de locuința mult dorită.

 

sursă foto: pixabay.com

 

Facebook Comments