Trei cetăţeni străini prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

by Cristian Dobre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni străini, un cetăţean sirian şi doi cetăţeni marocani, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

*În data de 07.06.2020, în jurul orei 06.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea, în cooperare cu colegi din cadrul IPJ Arad si IJJ Arad, au depistat în zona de responsabilitate o persoană care se îndrepta pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Acesta a fost oprit la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre statul vecin, fiind condus la sediul Sectorului Nădlac, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean din Siria şi are vârsta de 22 ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

*Alţi doi cetăţeni din Maroc, în vârstă de 24, respectiv 21 ani, au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac,  cu o zi înainte, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin.

În cauză, lucrătorii noştri au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments